Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i mlekiem kokosowym (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Ogórek umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę, awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w kostkę i skrop sokiem z limonki.
Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
W misce wymieszaj chłodnik z pokrojonymi dodatkami. Odłóż niewielką ilość szczypiorku i koperku do posypania chłodnika na wierzchu.
Podawaj dobrze schłodzony, posypany zieleniną i prażonymi orzeszkami nerkowca.